vineri, 29 februarie 2008

vrem zile libere!


oficial suntem cea mai harnica tara din europa! cum asa? pai avem cele mai putine zile libere, 8, ca sa fiu mai exact, prima si a doua zi de anul nou, prima si a doua zi de paste, 1 mai, ziua nationala, si doua zile la craciun.
urmatorii sunt britanicii si sarbii cu cate 9 zile libere. contrar aparentelor, francezii sunt pe la mijlocul clasamentului cu doar 15 zile libere, in timp ce austriecii si spaniolii au cautat orice prilej ca sa isi ia liber. au 22, respectiv 39 de zile libere. adevarat ca unele sunt doar regionale, dar totusi, 39???

dar, conform comisiei pentru munca din camera deputatilor, vom avea liber de rusalii!

bun asa, inca 2 zile libere! dar hai sa nu ne oprim aici, sa tinitim si noi la mai bine. sa ne civilizam, zic! incepem cu sfantul ion, ca tot e in sarbatorile de iarna. sunt 2 milioane de romani cu numele asta, o familie are in medie 3 persoane, asa ca 6 milioane de romani sunt implicati direct, suficient cat sa fie liber national. cu sfanta marie, asemenea, 2 milioane de marii, clar se impune pauza! hai doar de aia mare, ca apoi ne intrecem cu gluma.

cum altii au ziua regelui, am putea avea si noi ziua presedintelui pe 4 noiembrie si cea a premierului, pe 14 ianuarie. problema ca se schimba persoanele? pai schimbam si datele ca sa mai variem. ce-i ala liber in aceiasi zi an de an?

unirea mare deja o serbam, asa ca inca un liber pe 24 ianuarie nu ar pica din senin. apoi, pt toate doamnele si domnisoarele, 1 si 8 martie. si tre sa fie zi libera si pentru barbati ca altfel nu putem merge la cumparaturi. daca tot suntem la categoria barbati, putem la fel de bine sa oficializam ziua de 9 martie ca zi a barbatilor. apoi, pe acelasi principiu, 1 iunie, ca toti vrem sa sarbatorim copilul din noi. mai pe toamna, 15 septembrie, ziua cand incepe scoala... e incarcata de atata insemnatate incat e aproape pacat sa muncesti tocmai atunci, zau.

si gata, s-au facut 20 de zile de sarbatoare!

Niciun comentariu: